Napsal jsem článek a nemůžu ho najít

Kam se ztrácí články, které napíšu? Na co jsou katerorie/slovníky?

 

Aktuality

Jestli jsou uloženy tak se neztrácejí. Menu aktuality zobrazuje jen seznam článků, které jsou zařazeny do kategorie "Aktualita", jí podřízené kategorie. V případě, že při tvorbě článku nevyberete kategorii aktualita (sekce slovníky - obecný), tak se článek v seznamu aktualit nezobrazuje.

Seznam všech vložených objektů - článků, fotek, anket, ... lze najít pod touto adresou - /node

Tam lze "ztracený" článek najít a pak v jeho editaci můžete kategorii dodatečně nastavit.

Kategorie - slovníky

Pomocí kategorií lze roztřídit obsah stránek.

Aktuality - výsledky soutěží, fotky ze soustředění, informace k soustředění v jeseníkách, a podobně ...

Kategorie lze nastavit při tvorbě/editaci článků. Lze vybrat i více kategorií najednou - stačí podržet klávesu Ctrl a pak už jde zaklikat více kategorií. Názvy kategorií se pak ukazují od každým článkem vpravo dole a kliknutím na kategorii lze zobrazit seznam všech článků, které jsou v této kategorii.

Seznamy kategorií lze doplňovat o další v administraci /admin/content/taxonomy - to, ale není přístupné všem uživatelům.

Kategorie lze použít třeba i na vytvoření web - kroniky. Stačí při různých příležitostech zaznamenávat články a dávat jim kategorii Kronika, nebo Historie. Do menu lze vložit novou položku Kronika a po kliknutí na ní by se zobrazily všechny články z kategorie kronika - chronologicky reverzně (ale i to se dá nastavit) seřazené. Dokonce stejně jako aktuality mohou být jednotlivé stránky kroniky dostupné veřejně (bez přihlášení) a některé se zobrazí až po přihlášení.

Sekce